اختلال آفازی و ۶ واقعیت مهم درباره آن | درمان آفازی |
اختلال آفازی با توجه به روند رو به رشد افزایش جمعیت سالمندی در کشور و بروز آسیبهای مغزی، پربسامد میشود، اکثر افراد نام این اختلال ارتباطی را نشنیدهاند و چیزی درباره آن نمیدانند، در این مطلب علاوه بر آشنایی با زبانپریشی با واقعیات مهمی درباره آن آشنا میشویم.
اختلال آفازی یک اختلال اکتسابی زبان است. آفازی به فقدان نسبی یا کامل استفاده از زبان گفته میشود و ممکن است به دنبال سکته، ضربه به سر یا دیگر بیماریهای عصبشناختی به وجود آید.
در بیشتر افرادی که دچار اختلال آفازی میشوند، ضایعه در قسمتهایی از نیمکره چپ مغز ایجاد شده است.
از جمله عوامل موثر در ایجاد آفازی میتوان به تنش و استرس بالا، دیابت، کلسترول بالا، فشار خون بالا، مصرف سیگار و مصرف زیاد موادی مانند الکل، چربی و نمک اشاره کرد.
گفتاردرمانی میکوشد تا توانایی فرد را برای برقراری ارتباط با استفاده از تواناییهای باقیمانده، بهبود بخشیده و شیوههای دیگری را برای برقراری ارتباط بیاموزد تا فرد بتواند تا حد امکان از تواناییهای زبانی باقیمانده برای جبران مشکلات زبانی استفاده کند.

آفازی
واقعیت هایی درباره آفازی:
-
آفازی یک اختلال ارتباطی است.
زبانپریشی توانایی فرد در صحبت کردن، خواندن، نوشتن یا درک کلمات را با مشکل مواجه میکند. آنچه که در افراد دارای آفازی ثابت است، مشکلات و محرومیتهایی است که افراد مبتلا در برخورد با مشکلات ارتباطی دارند.علایم و نشانههای آفازی ممکن است در افراد مختلف متفاوت باشد.
-
تاثیری بر هوش افراد ندارد
اغلب به اشتباه تصور می شود که فرد دارای زبانپریشی دارای یک نوع ناتوانی ذهنی است. این تصور اشتباه است.
این افراد، مشکل هوشی ندارند و هنوز می توانند فکر کنند، آنان برای بیان افکار و ایده های خود با کلمات دچار مشکل شده و به نوعی با یک اختلال ارتباطی درگیر هستند نه مشکلات هوشی!
-
آفازی ممکن است در هر فردی اتفاق بیفتد
زبان پریشی در هر سنی و برای هر فردی ممکن است رخ دهد، اما بیشتر در بزرگسالان دیده میشود. حتی این اختلال در جوانان ۲ ساله هم مشاهده شده است. آفازی در نتیجه بروز بیماری های مختلف بروز میکند به عنوان مثال، بیشتر افراد دارای آفازی به بیماری پارکینسون یا مولتیپل اسکلروز مبتلا هستند.
-
معمولا به علت آسیب مغزی یا سکته ایجاد می شود
تقریبا یک سوم از سکته مغزی منجر به آفازی می شود.
-
سکته یا آسیب مغزی در هر زمانی روی میدهد
از آنجا که سکته یا آسیب مغزی میتوانند در هر زمان اتفاق بیفتند، لازم است با علائم هشدار دهنده آشنا شویم.
-
هنوز “درمان” قطعی برای آفازی وجود ندارد
در حال حاضر هیچ قرص یا درمان پزشکی وجود ندارد که بتواند اثرات آفازی را درمان کند. در برخی موارد اگر آسیب وارد آمده به بیمار جزئی باشد، اختلال به طور کامل و بدون هیچ درمان خاصی بهبود مییابد، اما در بیشتر موارد، آفازی به سرعت و به طور کامل بهبود نمییابد و در حالی که برخی مشکلات بیمار مبتلا به آفازی در یک دوره، بهبودی خود به خودی دارند و برخی از تواناییها به صورت خود به خودی بهبود مییابند، اما برخی از ناتوانیها همچنان برای فرد باقی میماند که در این گونه موارد، گفتاردرمانی و توانبخشی میتواند مفید باشد.
سلام بنده هم دچار بیماری افازی شدهام،بطوریکه در گفتگو اثر گذاشته ودر تکلم و صوت باعث شده تا صوت کلماتی که بکار میبرم از حالت عادی در امده بصورتی که وقتی صحبت میکنم کلمات کند تر و کشیده شده ،برای همین طرز صحبت کردنم زشت شده وطرف مقابل که میشنوه خنده اش میگیره،در ارتباطات اجتماعی ام بد جور اثر گذاشته ونمی تونم مثل گذشته توی اجتماع حضور داشته باشم ،بد جوری منزوی شدهام و حتی با خانواده ام صحبت نمیکنم ،نمیدانم چه کار کنم تنهایی واین انزوا خیلی خیلی حالم را خراب کرده ،خواهشمند م اگه راهی یا درمانی داره راهنمایی ام کنید تشکر
درود بر شما بله تشریف بیارید کلینیک تا ارزیابی و درمان شروع کنید
سلام من میلاد ۲۵ساله از سیرجان هستم بیماری صرع دارم و چندین ساله که باهاش دست پنجه نرم میکنم الانم بعضی مواقع قدرت تکلم از دست میدهم یعنی نمیتونم صحبت کنم لطفاً راهنمایی کنید
سلام .من مادرم دوسال است که سکته کردن خیلی هم کفتار درمانی بردیم ولی خوب نشدن.نمیدونیم چیکار کنیم خیلی هم کریه میکنه ناراحته .حاضریم هرکاری براش بکنیم .توروخدا راهنمایی کنید .۰۹۳۵۳۵۰۹۶۹۱اینم شماره منه